Se miksi tänne tai jonnekin olen vuosia näitä kirjoitellut,on lohdutukseksi niille, jotka narsisti on jättänyt (koska näinhän se yleensä menee), ettei aika pääse kultaamaan muistoja. Ettette vaan alkaisi surra hänen perään.Ymmärtäisitte mitä olette voittaneet;Elämän!

Ja niille, jotka eivät ymmärrä, mitä toiselle tapahtuu, miksi ei pysty jättämään toista, vaikka..Tai miksi puoliso vaikuttaa niiiin *itun ihanalta, ja toinen ei muka vain "ymmärrä" tai..Vaikea kuitenkin kuvailla toisen käyttäytymistä ja sitä uhkaa ja kiristystä, alistamista, millä itsetunto, rohkeus ja elämän ilo viedään. Mutta koitan. Minäkin koitan olla ja esittää, kuinka kaikki on hyvin, vaikka mielnterveys reistaa jo..Kuten olen sanonut;Kun ihminen ajetaan nurkkaan, on kaksi keinoa;puolustautua tai alistua. Ja näin olen elänyt jo vuosia, tuon narsistini kanssa.

  Minulla itselläni on todella runsaasta ystäväpiiristä jäljellä enää 3 joiden kanssa olen yhteydessä. Ja heistäkin vain yksi tietää, miksi tilanne on tämä, koska oli itse samassa tilanteessa. Kaksi muuta on todellisia ystäviä, jotka sinnikkäästi koittavat tajuta, mut eivät voi ikinä kuitenkaan ymmärtää. Mutta arvostan. On myös kolme muuta ihmistä, jotka olleet samassa rilanteessa, mutten saa heihin enää pitää yhteyttä.

  Ja nyt kysytte, mikä nuo narsistisen ihmisen kanssa olleet ovat pelastaneet tilanteelta..Kaikilla heillä on lapsi narsistin kanssa. Se "turva", koska täytyyhän narsistin näyttää ulospäin hyvää isää/äiitiä. Sekö se on minunkin pelastus? Juu-u, todennäköistä, mutta mieheni ei minua saa raskaaksi tekemälläkään, olisiko juominen tähän syynä? Koko yhdessäolon aikana 4kuukautta on ennätys, juomatta. En edes toivo lasta;olen jo siihen liian iäkäs, sekä pelkään mieheni suhtautumista lasta kohtaan;jättää vielä ikuiset arvet.

  Hänellä jo kuitenkin on yksi lapsi. Joka ei häntä halua nähdä, koska vierastaa ja pelkää. Ja Kari kertoo välillä, kuinka ajattelee tätä joka päivä, välillä kuinka ei ole tunteita tuota olentoa kohtaan lainkaan..Millon mitäkin;kaiketi tilanteen mukaan? En tiedä. Tiedän vain, kuinka baarissa kerrotaan kuinka fiksu ja kaunis lapsi on. Ja kuinka hän on ollut niin "armelias" kun tietää, että lapsella on hyvä isäpuoli, että voi luottavaisin mielin olla..ja blaa blaa..

Mutta, vielä tulee päivä, kun voin hymyillä! Jos en maan päällä, niin taivaassa.