Kirsi huomasi saunassa ollessaan kyhmyn toisessa rinnassaan..Mitä kummaa, eihän tämä nyt ole mitään vakavaa..Rintasyöpähän se ensimmäisenä tuli mieleen. Kari kokeili (uskoakseen, ettei "Kirsi liioittele taas") ja tunsi myös tämän.
Kirsi sanoi Karille varaavansa ajan joko työterveyteen tai omaan terveyskeskukseen hetimmiten.
-" Onko sinulla mieslääkäri työterveydessä?!" Kari kysyi jo hieman kiihtyessä. "Entä kunnallisessa? Sanot kyllä, että haluat naislääkärin varatessa!"
"Voi vit.." Kirsi mietti. "Tuohan se ensimmäisenä tuleekin mieleen. JOS sitä on saanu jonkinnäköisen syövän, niin eipä tule ekana mieleen miettiä, kumpi sitä tarkastaa."
Seuraavana päivänä Kirsi soitti työterveyteen(koska siellä varmasti oli naislääkäri), mutta sieltä ei saanu aikoja, lääkärin ollessa lomilla. Seuraavaksi Kirsi soitti kunnalliseen- ei omaa lääkäriä. Sellainen saataisinn viikon-kuukauden kuluttua, kun JOKU lääkäri ehtisi paikalle. Päivystykseen pääsi, joten Kirsi päätti Karin edellispäivän ehdoista mennä päivystykseen, jossa sattumoisin oli MIES.
Käynnin jälkeen Kirsi kertoi Karille käyneensä tarkastuksessa, saaneensa lähetteen mammografiaan. Kari alkoi heti kuulustella, oliko mies. Tutkiko tämä molemmat rinnat.. Ja hetken päästä tokaisi Kirsille että tämä olisi kyullä saanut varmasti naiselääkärin, jos vain olisi pyytänyt! Huh, huh. Ei jumalauta.
Seuraava keskustelun aihe olikin sitten: Onko siellä mammografiassaKIN mieslääkäri?!
Voi per****! JOS (ja kunpa) Karillakin olisi vaikkapa kivessyöpä, Kirsille olisi aivan sama, kuka tutkii, kunhan tutkii. Eikö se ole lääkärin tehtävä, olipa sitten mies tai nainen?! Eiköhän lääkärit olleet nähneet ihmisiä useastikin ilman vaatteita? Vai eikö?